Auto verzekeren op naam ouders

Je ontkomt er niet aan, de autoverzekering. Ook je eerste auto zal je moeten verzekeren auto verzekeren op naam oudersen daar komen kosten bij kijken. Zeker voor jonge mensen kan de premie erg hoog zijn. Dit komt omdat startende rijders vaker betrokken zijn bij een ongeluk. De verzekeraars beschouwen deze groep als een groter risico en zullen de premie dus hoger maken. Een optie is is om de auto verzekering op naam van de ouders te plaatsen. In dit stuk bekijken we of dit interessant is.

?Auto verzekeren op naam ouders

Het lijkt zo gemakkelijk, de autoverzekering komt op naam van de ouders. Deze hebben no-claim opgebouwd en zitten door hun leeftijd niet meer in de risico groep. De premie is een stuk lager en zo helpen ze hun kind. Het is echter helemaal niet mogelijk een autoverzekeringen op een andere naam dan je eigen te hebben. Alleen de partner is hierop een uitzondering. De verzekering mag dus alleen afgesloten worden door de kentekenhouder.

Ook de auto op naam ouders

auto verzekeren op naam ouders

Met bovenstaande informatie in het achterhoofd is dit natuurlijk de logische stap. Ook de auto komt op naam van de ouder. Hierdoor is de auto dus eigenlijk een extra auto van de ouder. Ook dit heeft een aantal negatieve gevolgen waarbij het niet opbouwen van schadevrije jaren door het kind de minst erge is.

Tijdens het afsluiten van de autoverzekering zal de vraag altijd naar voren komen wie de regelmatige bestuurder van de auto zal zijn. Wanneer je de ouder opgeeft maar het kind zal in de praktijk de regelmatige bestuurder zijn is er sprake van verzekeringsfraude. Wanneer de verzekeraar hier achter komt hoeven zij niet uit te betalen. Je loopt hiermee dus een groot risico! Wil je dit risico echt lopen voor een paar tientjes minder premie!?

Speciale autoverzekering voor jongeren

Ook voor jongeren zijn er speciale verzekeringen beschikbaar. Verzekeraars spelen in op deze groepdoor iets goedkoper te zijn dan de normale autoverzekering. Vergelijk de premies goed want ook hier zit soms veel verschil tussen.