De goedkoopste autoverzekering voor jongeren

de goedkoopste autoverzekering voor jongeren

Als jongere is het moeilijk een goedkope autoverzekering af te sluiten. Onder 24 jaar betaal je namelijk over het algemeen meer premie bovenop de normale prijs. Dit doen verzekeraars omdat jongeren over het algemeen meer schade veroorzaken dan meer ervaren bestuurders. Zij verhogen de premie daarom met een toeslag.

Het tweede punt waardoor het voor een jongere vaak duurder is een autoverzekering af te sluiten is het nog niet opgebouwde no-claim. Dit bouw je op door een tijd lang geen schade te claimen. De verzekeraar weet hierdoor dat jij een betrouwbare bestuurder bent en zal je korting geven.

Autoverzekering op naam van ouders plaatsen.

Om deze hoge premie niet te hoeven betalen verzekeren jongeren soms hun auto onder de naam van hun ouders. Of dit altijd verstandig is wordt besproken in een van onze andere artikelen. Bekijk deze op:?Autoverzekering op naam ouders.

Tips voor een lagere autoverzekering jongeren

Wil je er voor zorgen dat je toch een betaalbare verzekering kan krijgen? hou dan de volgend punten in gedachten:

Koop geen racemonster! de goedkoopste autoverzekering voor jongeren

Verzekeraars kijken niet alleen naar je leeftijd, ook het soort auto telt mee. Een zware en snelle auto wordt dan al snel gezien als een groter risico. Kies daarom voor een lichte auto met niet teveel power. Sommige verzekeraars zullen je niet eens willen verzekeren wanneer je te grote of te snelle auto hebt. Zoek dus naar een mooie startersauto.

Rij defensief

Dit is natuurlijk voor elke autorijder een goed tip maar zeker voor jongeren. Wanneer je er voor zorgt dat je de eerste jaren geen schade rijd krijg je vaak no-claim korting. In sommige gevallen komt dit neer op wel 75% korting op je premie!

Begin vroeg met rijervaring opdoen

Hoe langer je kan rijden hoe meer ervaring en dus minder risico op een ongelukje. Probeer dus op tijd je rijbewijs te halen. Tegenwoordig kan je al op 17 jarige leeftijd beginnen met rijlessen!

Vergelijk verschillende vergelijkingssites

Veel vergelijkingssites bieden alleen de verzekeraars aan die hun betalen om op de website te mogen staan. Zorg er dus voor dat je verder kijkt dan ??n site maar maak bij meerdere berekeningen!

Direct kijken wat je kwijt zal zijn? Bereken je autoverzekering nu gemakkelijk online!