Autoverzekering voor vrouwen

Volgens diverse berichten rijden vrouwen beter dan mannen. Zelfs het NCRV-programma ?Altijd Wat? besteedde hier onlangs nog een heel item aan. Om die reden is er dan ook een speciale goedkope autoverzekering voor vrouwen. Zo?n autoverzekering voor vrouwen kenmerkt zich door een zeer uitgebreide dekking tegen toch een zeer scherpe prijs.

Waarom een autoverzekering voor vrouwen?Autoverzekering voor vrouwen

Dat is eigenlijk heel simpel. Ondanks het feit dat mannen het blijven ontkennen kunnen vrouwen nou eenmaal beter kunnen autorijden dan mannen, dat is zelfs statistisch aangetoond. Mannen hebben dan misschien van nature wel meer aanleg voor de techniek van het besturen van een auto, maar vrouwen rijden nou eenmaal beter. Door de negatieve invloed van het mannelijke hormoon testosteron nemen mannen meer risico?s in het verkeer en rijden ze vaker zonder gordel en onder invloed. Vrouwen houden zich over het algemeen beter aan de maximum snelheid, gebruiken minder alcohol in het verkeer, gebruiken vaker de gordel en hebben meer oog voor andere weggebruikers dan mannen. Het gevolg is dan ook dat vrouwen over het algemeen minder schade berokkenen in het verkeer dan mannen. Voor autoverzekeraars is het dus voordeliger om vrouwen een autoverzekering te verstrekken dan aan mannen. Diverse verzekeringsmaatschappijen berekenen dat voordeel weer door naar jou!

Een autoverzekering voor vrouwen kan dus behoorlijk voordeliger zijn dan een gewone autoverzekering. Veel autoverzekeringen voor vrouwen bieden naar de gewone autoverzekering ook nog eens extra handige diensten voor vrouwen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verzekeren van je handtas met inhoud voor als er in je auto wordt ingebroken, of een gratis service voor het vervangen van een lampje of het controleren van de bandenspanning. Uiteraard ontbreekt ook het vervangend vervoer in zowel binnen- als buitenland hierbij niet.

Vergelijk autoverzekering voor vrouwen

Wat er allemaal precies wordt aangeboden is natuurlijk geheel afhankelijk van de verzekeraar. Vergelijk daarom van te voren de verschillende aanbieders goed met elkaar zodat je zeker weet wat er wel en, zeker zo belangrijk, wat er niet in het pakket zit.