Tweede autoverzekering

Ben u net al veel andere Nederlandse huishoudens in bezit van meerdere auto’s dan zoekt u vast naar de goedkoopste manier om een tweede auto te verzekeren. Net als de reguliere autoverzekering is het verplicht een WA dekking te nemen.

Bij het verzekeren van een tweede auto komen een aantal punten kijken die je niet bent tegen gekomen bij je eerste autoverzekering.

?

tweede autoverzekering

Tweede gezinsautoregeling

Door de jaren heen bouw je schadevrije jaren op. Deze bouw je echter wel per auto op. Bij het verzekeren van een tweede auto zul je dus weer overnieuw moeten beginnen met schadevrije jaren en de bijbehorende korting. Verzekeraars hebben hier een speciale regeling voor bedacht, de tweede gezinsautoregeling. De schadevrije jaren die je hebt opgebouwd tijdens de verzekering van je eerste auto geldt met deze regeling ook voor de tweede auto. Beide premies zullen dus een gelijke korting krijgen. Klinkt goed toch? Wel zijn er een aantal voorwaarde.

Een logisch punt hierin is dat de verzekeraar eist dat je beide auto’s bij hun verzekerd hebt. Daarnaast willen ze vaak dat je een goed trackrecord hebt. Ze zullen kijken of je de afgelopen 1 of 2 jaar schade gereden hebt. Ook exclusieve auto’s zullen minder snel in aanmerking komen voor deze regeling.

Auto van je kind als tweede auto verzekeren

Wanneer je een tweede auto verzekerd moet dit net als bij een reguliere autoverzekering gedaan worden door de rechtmatige eigenaar. Een inwonend partner mag dan ook van de auto gebruik maken. Het verzekeren van de auto van je zoon of dochter is dus niet de bedoeling van deze regeling.

Autoverzekering tweede auto vergelijken

Om tot een goede prijs te komen voor je autoverzekering is het erg belangrijk de verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken. Je kunt hierbij vaak aangeven dat het om een tweede autoverzekering gaat. Zorg ervoor dat je bij het berekenen van je autoverzekering niet enkel ??n site gebruikt. Kies meerdere aanbieders en vergelijk appels met appels.