Verzekering beginnend bestuurder

Een verzekering voor een beginnend bestuurder verschilt vaak van de verzekering voor meer ervaren bestuurders. Over het algemeen heeft dit te maken met de auto waarin de beginnende bestuurder rijdt, die vaak al ouder is en daardoor een kleinere waarde heeft. Bovenal ben je als beginnend bestuurder verplicht om te kiezen voor een WA dekking, zoals dit voor iedere bestuurder in Nederland geldt. Bovenop de WA dekking is het mogelijk een zogenaamde casco dekking te kiezen, in een beperkte of allrisk vorm. Deze casco dekking dekt een beginnend bestuurder als deze schade aan zijn of haar auto zelf veroorzaakt.

Verzekering beginnend bestuurderKeuze voor casco dekking beginnend bestuurder

Niet iedere beginnend bestuurder kiest voor een casco dekking, omdat de kosten hiervoor vrij hoog zijn en het daarbij in veel gevallen niet rendabel is. Een beginnend bestuurder kiest over het algemeen voor een wat oudere auto om meer ervaring op te doen en door een gebrek aan bijvoorbeeld budget. Eventuele schade aan de auto is in dit geval minder erg, waardoor een verzekering in dit geval voor een beginnend bestuurder soms alleen maar extra duur uitvalt. Pas wanneer een beginnend bestuurder voor een jongere auto kiest, kan de verzekering met casco dekking aantrekkelijk zijn.

Kosten verzekering beginnend bestuurder

Een beginnend bestuurder krijgt over het algemeen te maken met een hogere prijs voor de verzekering, dan een ervaren bestuurder. Dit heeft vanzelfsprekend alles te maken met het hogere risico, dat een beginnend bestuurder volgens de verzekeraars met zich meebrengt. Wel is het voor beginnende bestuurders mogelijk om zeker op jonge leeftijd meer verzekeringen met elkaar te combineren, wat jaarlijks tot een flinke korting op het totaal kan leiden. Bovenal is het sterk aan te raden om vooraf meerdere verzekeringen voor beginnende bestuurders met elkaar te vergelijken, evenals de combinaties van meerdere verzekeringen. Zo kiest een beginnend bestuurder altijd voor de goedkoopste autoverzekering!