Goedkoopste autoverzekering studenten

Ben je net geslaagd voor je rijbewijs en heb je een leuke auto gekocht? Dan heb je ook een autoverzekering nodig, want in Nederland en in de andere landen van de Europese Unie is het namelijk verplicht om minimaal een WA Autoverzekering af te sluiten als je een auto koopt.

WA verzekering?
Goedkoopste autoverzekering studenten

Met een WA autoverzekering is namelijk altijd de schade die jij of iemand anders veroorzaakt in het verkeer gedekt. Dit betreft dan altijd wel alleen die schade die aan derden is berokkend en niet de schade die jij eventueel zelf hebt gemaakt. Andersom kun je de schade die iemand anders aan jou buiten jouw schuld om toebrengt weer verhalen om zijn of haar WA autoverzekering.

De premie voor de meeste autoverzekeringen worden berekend aan de hand van het risico dat iemand heeft om brokken te maken. Als je jong bent, niet zo lang je rijbewijs hebt en dus nog geen schade vrije jaren hebt opgebouwd, zul je meer premie moeten betalen dan iemand die al vele jaren zijn rijbewijs heeft en al vele schade vrije jaren heeft opgebouwd.

Speciale verzekeringen voor studenten

Als student heb je uiteraard niet al te veel geld te besteden. Toch zul je een autoverzekering moeten afsluiten. Speciaal daarvoor zijn specifieke studenten autoverzekeringen in het leven geroepen. Een studenten autoverzekering is een autoverzekering die speciaal bedoeld is voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Je hoeft dus niet per se student te zijn om in aanmerking te komen voor de goedkoopste autoverzekering voor studenten.

Als student wil (en kun) je niet te veel betalen, dus zul je op zoek zijn naar de goedkoopste autoverzekering voor studenten. Je kunt natuurlijk je pas aangeschafte auto op naam van ??n van je ouders zetten en op die manier profiteren van de schade vrije jaren die hij of zij heeft opgebouwd. In het begin betaal je misschien iets minder premie, maar je bouwt op die manier natuurlijk zelf geen schade vrije jaren op. Zet je dan later toch de auto op je eigen naam, dan moet je alsnog het volle pond betalen.