Eigen risico bij autoverzekering

Het gedeelte wat je zelf moet betalen van je schade is het eigen risico. De meeste verzekeraar hebben een standaard eigen risico van ongeveer 150 euro. Vaak is het zo dat wanneer je een lage premie betaald je een hoog eigen risico hebt. Hoe lager het eigen risico hoe hoger de premie.

eigen risico autoverzekeringEigen risico allen bij schade aan eigen auto

Het eigen risico principe geldt enkel voor schade aan je eigen auto. Schade die je aan andere toebrengt wordt altijd door de verzekeraar gedekt. Het logische gevolg hiervan is dus ook dat de WA basis verzekering dus geen eigen risico heeft. Je eigen schade wordt hierin namelijk niet vergoed.

Het eigen risico is dus alleen van toepassing bij WA beperkte casco of volledige allrisk / WA volledige casco.

Ruitschade en eigen risicoRuitschade eigen risico

Wanneer je je ruil moet vervangen moet je vaak een verlaagd eigen risico betalen. Het repareren van je ruit is vaak wel gedekt. Kijk altijd goed of de verzekeraar graag wil dat je bij specifieke bedrijven de schade laat repareren.

Jongeren en eigen risico

Jongeren tot 24 jaar hebben statistisch gezien een grotere kans schade te rijden. De verzekeraar pakt die aan om het eigen risico voor deze groep te verhogen. Weinig aan te doen maar wel belangrijk om rekening mee te houden.