Goedkoopste bestelauto verzekering

Ook voor je bestelauto zoek je natuurlijk een goede verzekering. Wanneer er een keer iets gebeurd wil je je geen zorgen hoeven te maken over de verdere afhandeling. Toch ben je altijd wel prijsbewust want elke euro minder uitgeven aan je bestelautoverzekering is weer mooi meegenomen!

Wat is precies een bestelauto

Met een bestelauto bedoelen we een motorvoertuig dat voornamelijk gebruikt wordt om goederen van A naar B te krijgen. Vaak is dit een soort auto maar het kan ook een busje zijn. De auto heeft meer laadruimte om veel goederen mee te nemen. Een bestelauto mag in de regel niet meer dan 3500 kilo wegen. Een bestelauto wordt vaak zakelijk gebruikt omdat het een praktisch vervoersmiddel is.

Een bestelauto verzekeren

Een bestelauto kan net als een gewone auto op drie manieren verzekerd worden.

  • WA Verzekering. De WA verzekering dekt enkel de schade die je maakt aan een ander voertuig en niet de schade aan je eigen auto. Dit is vaak de goedkoopste optie maar denk wel dat je zelf moet zorgen dat je auto gerepareerd wordt bij een ongeval. Is je bestelauto ouder dan 10 jaar dan is dit vaak de meest voordelige optie.
  • WA + beperkt casco. Hiermee wordt naar enkel de WA punten ook nog een aantal gebeurtenissen gedekt waar je zelf vaak geen invloed op hebt. Voorbeelden hiervan zijn diefstal, bliksemschade of brandschade.
  • All risk volledig casco. Bij deze optie ben je voor alles verzekerd. Schade aan jebestelautoverzekeringeigen auto maar ook aan andermans auto. Voor nieuwe auto’s (tot ongeveer 5 jaar oud) is dit meestal de verstandige keus. All risk is vaak de duurste verzekering.

Bestelauto zakelijk verzekeren

Eigenlijk zit er weinig verschil tussen zakelijk en particulier verzekeren van een auto. De bovenstaande verschillende soorten verzekering zullen gelijk zijn.

De goedkoopste bestelautoverzekering vinden

Tussen verschillende verzekeraars zit veel prijsverschil. Om de goedkoopste autoverzekering te komen is het dus belangrijk ze allemaal met elkaar te vergelijken. Doe dit niet op slechts ??n website maar kies verschillende zodat je echt alle aanbieders mee pakt.