Auto verzekeren zonder rijbewijs

Auto verzekeren zonder rijbewijs

Een auto verzekeren zonder rijbewijs is dat mogelijk in Nederland? Het is mogelijk maar de meeste verzekeraars staan er niet echt op te wachten. Dit heeft te maken met risico’s. De verzekeraar is namelijk bang dat je wel de weg op gaan voordat je je rijbewijs gehaald hebt. Daarnaast kan je ook een auto verzekeren voor iemand die geen eigen autoverzekering kan afsluiten!

Bijna je rijbewijs en nu al je auto verzekeren? auto verzekeren zonder rijbewijs

Wanneer je bezig met je rijbewijs te halen ben je natuurlijk al enthousiast op zoek naar een mooie auto. We begrijpen dat als je nu alvast je auto koopt je straks direct kan rijden wanneer je je rijbewijs gehaald hebt! Hou daarom rekening met de volgende punten.

Zonder rijbewijs? moeilijk…

De verzekeraar gaat er vanuit dat de gene die de verzekering afneemt ook de regelmatige bestuurder is. Zonder rijbewijs mag je niet rijden en kan je dus niet de regelmatige bestuurder zijn. Om deze reden hebben veel autoverzekeraars als harde eis dat de aanvrager een rijbewijs heeft.

Voor mensen die bewust willen zorgen dat justitie of de belastingdienst er niet achter komt wie in de auto rijd is dit ook een veel gebruikte variant. Logisch dus dat verzekeraars hier niet op zitten te wachten!

Kenteken tijdelijk laten schorsen

Wanneer je tijdens je rijlessen een auto gevonden hebt en deze alvast wil aanschaffen en dus wil verzekeren is het verstandig de auto te schorsen. Hierdoor kan de verzekering ingaan wanneer het rijbewijs gehaald is.

Wees in elke geval eerlijk!autoverzekerin zonder rijbewijs eerlijk

Wees eerlijk over het nog niet hebben van je rijbewijs bij de aanvraag van je verzekering. Bedenk dat wanneer je hier over liegt de verzekeraar je wellicht niet zal uitbetalen…

Vergelijk!

Ook bij het verzekeren van je auto voordat je een rijbewijs hebt is het belangrijk goed de aanbieders te vergelijken. Er zit veel verschil tussen de verzekeraars, het vergelijken heeft dus echt zin!