Auto wassen? Hier onze tips!

Af en toe is het natuurlijk echt nodig, je auto wassen. Als het dan toch moet kan je het maar beter goed doen en daarom hebben wij een aantal tips voor je opgezocht.?

Met de hand wassen is nog altijd de beste manier om alles mee te pakken. Zorg voor een emmer, een zeem, shampoo, velgenreiniger, insectenreiniger, een spons en een schilderskwast.

Tip 1: In de lengte en niet in de rondte

Door draaiende bewegingen te maken kan je per ongeluk spinnenwebben maken op je auto. Dit wil je natuurlijk niet. Zorg er daarom voor dat je in de lengte van de auto poetst.

Tip 2: Stappenplan met de hand schoon maken:

  1. Spuit de droge voorkant van de auto in met insectenreiniger, zo kan dit alvast goed intrekken
  2. Spuit de auto goed af met een hogedrukreiniger of tuinslang
  3. Maak de velgen schoon met velgenreiniger, gebruik hiervoor de schilderskwast om dit goed te verdelen
  4. Spoel nogmaals de auto af met je hogedrukreiniger of tuinslang
  5. Pak nu de emmer en shampoo, gebruik de spons in de lengte van de auto en sop alles goed af
  6. Spoel de auto weer af met water
  7. Droogzemen doe je door een dopje azijn in het water te doen, hierdoor wordt het water ontkalkt en krijg je geen strepen.

 

Tip 3: Hars en vogelpoep….

Heb je hars op je auto gekregen? Altijd lastig want je krijgt het niet altijd weg met sop. Dep de plek in met een beetje brandspiritus, daarmee haal je de hars gemakkelijk weg.

Vogelpoep kan zich behoorlijk vast bijten op de lak. Een gemakkelijke manier om opgedroogde vogelpoep weg te krijgen is door er nat toiletpapier op te leggen. Even een paar minuten laten liggen en de poep is zo weg!