Autoverzekering voor Senioren

Bij het afsluiten van een autoverzekering wordt er met veel variabelen rekening gehouden. ??n hiervan is de leeftijd van de aanvrager. Hierbij hanteren verzekeraars af en toe discriminerende regels, ben je jonger dan 24 of wat ouder dan betaal je een extra premie. Sommige aanbieders weten het nog spannender te maken en kiezen ervoor senioren gewoon als klant te weigeren. Zij gaan er vanuit dat deze groep statistisch meer schade rijd en zien deze groep dus als een risico.

Tot wel eenderde van de verzekeraars kiest ervoor senioren van boven de 65 te weigeren. Dit houdt niet in dat je polis dan opeens stopt. Enkel nieuwe aanvragen worden niet aangenomen.

autoverzekering voor senioren

Toeslag senioren bovenop premie

Net als bij jongeren hanteren verzekeraars bij ouderen vaak een toeslag op de premie. Zij gaan er vanuit dat deze groep meer schade zal rijden dan de gemiddelde verzekerde. Ondanks dat dit voor u niet specifiek hoeft op te gaan vertellen de statistieken ons dat dit wel klopt. De hoogte van de toeslag hoeft natuurlijk niet altijd rechtvaardig te zijn. Met enige regelmaat controleren of je autoverzekering goedkoper kan is altijd verstandig. Sommige verzekeraars verhogen de premie boven de 65 met grote stappen.

autoverzekering voor seniorenSpeciale autoverzekeringen voor senioren

Sommige verzekeraars vinden de groep senioren wel interessant en richten zich specifiek op deze groep. De voorwaarden van deze verzekeraars zijn vaak aangepast op de wensen van senioren. Zij accepteren vaak ook gemakkelijker mensen die geweigerd worden door traditionele verzekeraars.

Vergelijken je autoverzekering

Speciale autoverzekering voor senioren bij de aanbieder die op deze doelgroep focust of gewoon via de reguliere kanalen een verzekering afsluiten. Eigenlijk is er maar ??n manier om erachter te komen wat voor u de goedkoopste autoverzekering is, vergelijken. Gelukkig kan dit tegenwoordig gemakkelijk en snel online! Vergelijk meerdere aanbieders en kijk goed naar de polisvoorwaarden.