De goedkoopste oldtimerverzekering voor klassiekers

Uw oldtimer is vaak een kostbaar bezit. Niet alleen financieel maar ook emotioneel. Een goed oldtimerverzekering is dan ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw klassieker.

Wat houd een oldtimer autoverzekering in?

De klassiekerverzekering of eigenlijk oldtimerverzekering is bedoeld voor auto’s vanaf 15 jaar en ouder. Sommige verzekeraars houden deze leeftijdsgrens op 25 jaar.

oldtimerverzekering

Bij de oldtimerverzekering komen de drie varianten WA, WA beperkte Casco en All risk weer naar voren. Bij WA verzekerd u alleen de schade die u veroorzaakt. Bij WA beperkte Casco worden ook een aantal speciale gebeurtenissen wel meeverzekerd. Schade door brand, diefstal, ruitbreuk en storm bijvoorbeeld. De all risk verzekering vergoed alle schade die u zelf veroorzaakt en ook de schade aan uw eigen wagen.

Voordelen oldtimer verzekering:

U gaat natuurlijk extra voorzichtig om met uw oldtimer. De verzekeraar weet dit ook en daarom ligt de premie vaak lager dan bij uw reguliere autoverzekering.

Nadelen:

Om in aanmerking te komen van een oldtimer verzekering mmoet de auto ook echt als oldtimer gebruikt worden. Zo moet het bijvoorbeeld vaak uw tweede auto zijn en zit er vaak een maximum aan het aantal km per jaar.

No-claimkorting opbouwen is vaak bij oldtimerverzekeringen ook niet mogelijk.

Waar moet u aan voldoen voor een oldtimerverzekeringautoverzekerin zonder rijbewijs eerlijk

Niet alleen de auto moet aan een aantal voorwaarden voldoen, ook de eigenaar. Zo mag een oldtimer niet zakelijk worden verzekerd maar enkel door particulieren.
De regelmatige bestuurder moet net als de auto een bepaalde leeftijd hebben. Veel verzekeraars kiezen hierbij de grens van 24 jaar. Dit is wordt gezien als de grens van beginnend bestuurder en ervaren bestuurder.

Vaak mag er met de auto niet meer dan 7500 kilometer op jaarbasis gereden worden en mag de auto enkel als plezier auto gebruikt worden en niet voor de dagelijkse kilometers.

Tips bij het zoeker naar oldtimer verzekering

Net als elke verzekering is het belangrijk verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Daarnaast kan je soms via een oldtimervereniging, club of groep speciale kortingen krijgen bij bepaalde verzekeraars. Interessant om eens uit te zoeken!