Verkeersboetes binnenkort gespreid betalen

Een boete van 225 euro of hoger? Vroeger als je even niet instaat was om deze direct te betalen had je al snel een brief van een incassobureau op de mat. Tegenwoordig kan je ook in delen betalen. ?

Eerder dan gepland

Dat het betalen in delen eraan zat te komen was al bekend. Echter is het wordt het nu al eerder ge?ntroduceerd dan voorheen gedacht. Dit om de verhogingen, aanmaningen en deurwaarders te voorkomen. Er zijn jaarlijks rond de 375.000 boetes van 225 euro of hoger. Was het bij andere overheidsinstanties al mogelijk in termijnen te betalen is dit nu ook voor de je verkeersboete.

Streng beleid

Wanneer je niet op tijd je boete betaald kan het bedrag snel oplopen. Zo hoeft het CJIB niet eerst een betalingsherinnering te sturen en mogen ze het bedrag meer verhogen dan bedrijven in Nederland. Dit heeft voor veel discussie gezorgd waarbij de Consumentenbond een sterke mening heeft dat de procedure te strikt is. Het ministerie heeft bedragen dermate hoog om geen onnodige mensen in te hoeven zetten op het incasseren.

Als je dan toch een keer in de fout gaat heb je dus momenteel meer flexibiliteit met het betalen van het boetebedrag. Ons advies zal echter altijd zijn een boete te voorkomen!